Jdi na obsah Jdi na menu

KRÁLOVNA KAPESKA 18. 3. 2018

4. 4. 2018

 V neděli 18. března jsme s rodinou navštívili muzikál Královna Kapseka v divadle Hybernia.  Jelikož jsme několikrát viděli muzikál Kapka medu pro Verunku, na představení jsme se moc těšili. Zejména na představitele hlavních rolí Davida Gránského, Aničku Slováčkovou nebo na Martinu Pártlovou a měli jsme štěstí, protože ten den skutečně všichni tři hráli.

Muzikál je pěkný, osobně největší dojem ve mně zanechal zpěv Petera Strenáčika a Martiny Pártlové. Trošku mě mrzelo, že ti, na koho jsem se nejvíc těšila, mají v Kapesce poměrně hodně malé role.  Ale jejich výkony byly i tak úžasné.  Nejlepší scény v muzikálu má trojice čertů se svojí čertovskou rockovou skupinou. V  jedné z rolí čertů hrál například finalista superstar Jirka Zonyga a role mu opravdu skvěle sedla. Velice pěkné byly svícené scény se stínohrou a opravdu krásné jsou kostýmy.

Za mě osobně hodnotím muzikál na 60% a to zejména za scénu, hudbu a za výkony Pártlové, Strenáčika, Zonygy a Noskové.  Zklamáním pro mne je odsunutí hlavních postav z Kapky medu pro Verunku do pozadí a díky scénám s velkým množstvím účinkujících děti jsme si chvílemi připadali jako v Kouzelné školce.  Přestože není Královna Kapska vůbec špatný muzikál, Kapka medu pro Verunku se nám líbila podstatně víc.

 Valerie Novotná